Spaste ryby (9788087497197)



Nový román vlámské autorky Annelies Verbeke "Spaste ryby" je milostným pÅíbÄhem o bolesti nad ztracenou láskou, kterou se hlavní hrdinka snaží pÅebít pokusem o záchranu ryb jakožto druhu.
Monique Champagne je mladá spisovatelka, která svou literární kariéru ráznÄ ukonÄí ve chvíli, kdy ji opustí partner. Aby zahnala zoufalství, vrhne se se vší rozhodností do boje o záchranu ryb. Píše plamenné Älánky do novin, v nichž kritizuje nadmÄrný rybolov. Obráží jeden vÄdecký kongres ichtyologů za druhým, spolupracuje s "rybími" aktivisty, prokousává se sáhodlouhými výzkumy. Zkrátka dÄlá vÅ¡e proto, aby zachránila moÅe a jeho obyvatele, neboÅ¥ ho považuje za prazaÄátek vÅ¡eho, ze kolébku života na této planetÄ. VÄÅí, že skrze ryby může vlastnÄ spasit pÅed záhubou celé lidstvo.
Velkou otázkou ovšem zůstává, jestli tím dokáže zachránit i sama sebe.
NRC Handelsblad o knize uvedl: "Milostný pÅíbÄh závratných proporcí (...) MimoÅádnÄ hravým a vtipným způsobem získává tak jednoduchý pÅíbÄh o neÅ¡Å¥astné lásce obrovské rozmÄry."
O autorce.
Belgická autorka Annelies Verbeke (1976) vystudovala na univerzitÄ v Gentu obor germánské jazyky a literatura a pozdÄji absolvovala kurz scénického psaní v Bruselu. Vedle mimoÅádnÄ ÃºspÄÅ¡né románové prvotiny "Slaap!" (Spi!, Kniha Zlín 2010), je autorkou nÄkolika scénáÅů, které rovnÄž doÅ¡ly Åady ocenÄní, aÅ¥ už samy o sobÄ nebo v podobÄ filmů, které byly podle nich natoÄeny. Román získal Äetné literární a kulturní ceny a pracuje se na jeho filmové podobÄ.


Product details

  • Paperback | 157 pages
  • Czech
  • 9788087497197


Download Spaste ryby (9788087497197).pdf, available at ebookdownloadfree.co for free.

GET FREE NOW

Komentar